Beslissing Minister

BroodNodig - Nieuwsbrief
Bekijk dit bericht in je browser.
Facebook Pinterest
In de ban van brood
VERS NIEUWS - Beslissing Minister
Beste broodliefhebber,

Meester bakker Marc Van Eeckhout  wil zijn vakmanschap doorgeven om in deze verwarrende voedseltijden een nieuwe houvast te bieden over de ganse broodketen. Hij ijvert voor eten dat voedt ipv vult, eten waar je de oorsprong van kent en de maker. Zowel boer, als molenaar, als bakker zijn belangrijk. Waarom graan van ver gebruiken als je ook heerlijk brood kunt bakken met graan van ons? 

Oproep Kandidaten

Oproep Kandidaten augustus 2018

Met het groentemuseum ’t Grom hebben we de handen in elkaar geslagen voor een gesubsidieerde opleiding in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap, afdeling cultureel erfgoed. 'Van graanhalm tot boterham met smaak' is het motto van het meester-leerling traject, waar we vier kandidaten voor zochten. De leerlingen leren bakken in onze bakkerij te Hofstade en ook in het bakhuis van ’t Grom. Aanvullend zijn er inspiratiesessies over desems, lokale landbouw, oude granen, werkbezoeken en eindproeven. Zo begon onze zoektocht

 

 

Beslissing Minister

BroodNodig – bakkerij Van Eeckhout – uit Hofstade heeft op 6 december (Sinterklaas!) van het ministerie van Cultuur, departement cultureel erfgoed, een subsidie van 36.000 euro ontvangen om het vakmanschap van de bakkerij door te geven. Marc gaat met zijn leerlingen aan de slag om het traagste brood te bakken. Mét daarbij aandacht voor de korte keten, eerlijke handel met een waardig inkomen voor boer en bakker en tragere processen in de bereiding die zorgen voor meer smaak en beter verteerbare producten. Het programma is gestart op 9 februari en loopt tot juli 2020. Ontdek onze leerlingen

 

Beslissing Minister
Het broodgeluk vinden is niet per se een kwestie van toeval, het is altijd een persoonlijk avontuur. Broodsommelier Lutgart
Goed om weten

Goed om weten

Bakker Marc is een gepassioneerde vakman. Enkele jaren geleden sloot hij zijn 4 bakkerswinkels om zich toe te leggen op het creëren van het lekkerste brood ter wereld. De distributie doet hij sindsdien via automatische broodshops, speciaalzaken en buurtsupermarkten, eerst onder de naam Broodnodig en sinds kort Het Traagste Brood. Marc weet dat dit niet de ideale distributiekanalen lijken voor brood voor fijnproevers, maar hij kon er de dagelijkse beslommeringen van winkels niet meer bijhebben.

 

In de ban van brood

In de ban van brood

Marc is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken in brood en dat slorpt al zijn tijd op. Hij gaat zelfs zo ver dat hij op zoek gegaan is naar aloude graangewassen om steeds verder te gaan in de pure smaakbeleving van brood. In november heeft hij zelf oude graangewassen gezaaid in de tuin van de bakkerij. En landbouwer Cools van Zemst heeft wintertarwe gezaaid voor zijn brood van eigen graan.  Benieuwd hoe het brood zal smaken? Wordt vervolgd... 

Like & share de Meester-Leerling Facebookpagina Thanksalot!

Blijf op de hoogte met onze leerling Sven Kosack
We sturen je alleen een nieuwsbrief als er echt nieuws is.
Klik hier als je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.