120353957_618711755462629_3058860124418871237_n.jpg

Hi.

Welkom op mijn blog. Ik blog over lekker en gezond brood bakken. Geniet van uw bezoek!

Masterclass Desembrood Oktober

Masterclass Desembrood Oktober

40 jaar getrouwd: Lutgart en Marc

Op 2 oktober gaven wij de laatste cursus desembrood bakken voor dit jaar in het Grom. Het was al duidelijk koeler dan de vorige keren, en vanaf November is het te koud om desem op de tijd van een modale cursus ter perfectie rijpen te laten.

Vandaar dat wij even in winterslaap gaan en de cursussen tot 1 april stoppen.

De cursus op 2 oktober was alvast een topper. Naast van meesterbakker Marc van Eeckhout waren ook zijn vrouw Lutgart, stoker Lieven en ik erbij. En deze keer kwam ook Heidi Cobbaert van desembakkerij Gusta langs. Heidi kennen jullie misschien al van deze blog, zij had samen met mij en Anibal het meester-leerling traject bij meester Marc afgelopen.

Ook Philippe en oud-stoker Hugo kwamen even “hallo” zeggen. Philippe is een manusje-van-alles voor landbouw, hij zaait, oogst, dorst en maalt zijn eigen koren en spreekt continu met experts om zijn kennis te verdiepen.

Ook onze groep leerlingen was al enorm gevorderd. Velen bakken regelmatig hun eigen brood, en zo legden wij ons vooral toe op het verdiepen van hun kennis. Voor een docent is het altijd leuk om een gedreven groep experts bij te scholen, en zo genoten wij ervan om deze les te geven.

Ook de broden die wij uit de oven haalden waren geweldig gelukt. Vol van smaak, met een krokante korst en een heerlijke geur. Het roggebrood rook zelfs naar pruimen. Een feest.

Zelfs voor de blog heb ik inspiratie gehaald. Philippe vertelde mij dat hij een roggebrood gegeten had dat met 70°C heet water gemaakt werd. Daardoor had het brood voor roggebrood spectaculair grote luchtbellen. Voor de volgende post ga ik dus “traditionele” en “hete” roggebroodjes bakken en kijken of er verschil is.

Video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more
Pompenbroodjes voor Halloween

Pompenbroodjes voor Halloween

Desembrood met aardappelen

Desembrood met aardappelen