120353957_618711755462629_3058860124418871237_n.jpg

Hi.

Welkom op mijn blog. Ik blog over lekker en gezond brood bakken. Geniet van uw bezoek!

Masterclass Desembrood September 2022

Masterclass Desembrood September 2022

Na een pauze van twee maanden (vakantie, oogst) ging in September weer een masterclass broodbakken in het Groentemuseum t’Grom in Sint-Katelijne-Waver door.

Op Zondag 4 september hadden Marc, Lutgart, Lieven en ik afspraak met 6 cursisten die meer over broodbakken leren wouden.

Ondertussen werken wij als een team samen. Marc en Lutgart zijn ongeëvenaard goed erin om hun passie over brood over te brengen. Als zij van hun experimenten met oude granen vertellen, hangt iedereen aan hun lippen. Ik hou mij dan in de achtergrond bezig ermee om de ingrediënten van de cursisten af te wegen of om de rijping van de degen in het oog te houden of om de cursisten tips en tricks voor het bakken van goed brood in een huishoudsoven aan te leren.

Sinds dat stoker Hugo dit jaar op pensioen gegaan is mogen wij blij zijn dat wij stoker Lieven hebben. Lieven is even gepassioneerd als stoker dan Hugo, maar je herkent toch een eigen handschrift.

De groep die wij deze keer verwelkomen mochten was een heel warme, boeiende groep. Men zag meteen dat zij het brood bakken rap ‘in de vingers’ hadden, en zo konden wij ons wat meer toepassen om geavanceerde technieken van het opmaken aan te leren.

Het resultaat waren alvast heel geslaagde broden. Na mijn eigen goesting mocht er iets meer vorm in de broden zijn, door het warme zomerweer waren de degen erg vloeibaar en niet meer recent opgemaakt. Maar de smaak van camp-remy-tarwe, desem, houtovenvuur en ambachtskunst is gewoon door niets te overtreffen. Ik verheug mij al op de cursus in October. Dan met co-pain en co-alumni Heidi Cobbaert in het atelier.

Desembrood met aardappelen

Desembrood met aardappelen

Kaascracker uit desem-restjes

Kaascracker uit desem-restjes